Pengikut VVIP

Sunday, 28 April 2013

sayonara ustm polimas jitra kedah ~

assalamualaikum..

cepat betul masa ni berlalu..
pejam celik pejam celik,esok dah  last praktikal..
alahai..sayu pulak rasa..

lepas ni memamg kena sayonara polimas,sayonara bukit indah..huhu..
walaupun dalam masa yang singkat,tapi kenangan yang dah tercipta tu lebih berharga dari segala-galanya..

kemarin kitaorang buat farewall party in advance kat ustm..
kiranya masuk ofis sampai balik kerja makan je..penat dengan makan..
dan aku sendiri,tiba-tiba jadi orang yang paling berselera makan kemarin.haha..
bukan apa,just nak enjoy moment terakhir makan dengan staff ustm ni..hehe.

secret indulgence : hanya tinggal gambar,telah selamat mendarat ke dalam perut2 kami..hehe
laughing with our big boss,gonna miss this moment so much!
sesi bermanja-manja,ieka suap kek kat kak noor
 
sweet moment,love u all

thanks to our kak noor for this picture :)

hari ini masing-masing sibuk siapkan report..yelah..nampaknya kampung masing-masing sedang melambai sayu suruh balik..hehe..
empat bulan hampir berlalu..
cepat masa berlalu,dah tak tunggu..
sedih sangat nak tinggal kakak2 and abang2 kat USTM ni..you guys memang superb,baik hati and sporting..yang paling best,selalu belanja makan and minum..kikiki..
yang penting,segala ilmu yang kami dapat sepanjang berada kat sini,akan kami hargai sampai bila-bila,inshaa Allah..

to our penyelia,boss,thanks sebab membantu and mempermudahkan projek LI kami kat sini..thanks jugak sudi menerima budak-budak nakal ni kat ustm..nakal sikit je,tak banyak pun..hehe..

semoga segala urusan untuk siapkan final report dan presentation kat Puan Sheeda Jay nanti dipermudahkan Allah SWT Taala..Amin..

readmore »»  

Wednesday, 17 April 2013

gwiyomi oh gwiyomi!

assalamualaikum..

nampaknya demam gwiyomi tu dah merebak ke serata dunia..
sebelum aku pelik jugak,gwiyomi tu nate apa..haha..
lepas dah bukak youtube,baru la aku tahu..ketinggalan zaman betul aku ni..

comel,santai,manja..*sedikit gedik..hehe.

aku sebenarnya sampai sekarang tak dapat tengok lagi video clip asal lagu ni..yang banyaknya video orang lain yang tiru balik gaya comel tu..

tapi yang feveret aku gwiyomi kat bawah ni..alahai..comel je sis ni..
*dengar kata dia dah bersuami and video ni sebenarnya ditujukan khas buat husband dia..sweet kan??





tapi gwiyomi version lelaki thailand yang handsome ni mampu buat girls tak tido malam ooo..*melting sekejap..haha..


and gwiyomi yang paling diiktiraf comel,adalah gwiyomi version kat bawah ni..tak mau kata apa..hampa tengok sendiri lah..kikikiki..
gwiyomi oh gwiyomi...
readmore »»  

Monday, 15 April 2013

Tanda-Tanda Lelaki Setia

assalamualaikum..
awww..pink nya love dia..haha

memandang aku tengah bosan,so,aku rasa tak rugi kalau aku update entri..hehehe..

pada yang ada "boyafren" tu,mesti excited nak tahu tanda-tanda lelaki setia..setia ker??*tangan di dada mata ke atas ^__^


okay.lets begin..
gambar sekadar hiasan,tak ada kena mengena dengan  movie TSUNAMI RINDU

Tanda-Tanda Lelaki Setia


  1. Dia akan bersungguh-sungguh untuk buat apa saja untuk gilafren dia..Maksud saya girlfriend dia.
  2. Dia akan selalu hiburkan hati girlfriend dia,buat lawak tak kisah la lawak pandai atau lawak kurang pandai.
  3. Dia tak akan puji perempuan lain di depan girlfriend dia.
  4. Dia akan selalu pujuk kalau girlfriend dia merajuk.
  5. Dia tak akan layan perempuan lain kalau tak ada urusan yang penting.
  6. Dia akan jadi cemburu dan sensitif kalau girlfriend dia dekat dengan lelaki lain tak kisah la walaupun sekadar kawan .
  7. Dia tak senang duduk kalau berjauhan dengan girlfriend dia.
  8. Dia akan selalu tanya,"Dear,u lap me or not??"haha..
  9. Dia lebih pentingkan girlfriend dia dari diri sendiri.
  10. Dia akan percaya kat girlfriend dia 110%.-no secret between them.Termasuklah no pin atm..etc..semua dia bagi tau kat gf dia .hehe
  11. Dia akan selalu bertanya sama ada girlfriend dia ada di tempat yang selamat atau tidak.
  12. Dia akan jadi orang yang paling risau kalau girlfriend dia jatuh sakit.Caring u olls..ubat demam,air cap badak,hundred plus dia hantar depan pintu rumah..haa..
  13. Dia sentiasa takut kehilangan girlfriend dia.Kalau ada yang cuba rampas gf,lobam bijik mata..haha
  14. Kalau dia merajuk,dia akan tunggu girlfriend dia pujuk..Tapi dia tak kisah kalau dia simpan merajuk dia tu sebab nak jaga hati girlfriend dia.
  15. Dia selalu abaikan EGO dia untuk orang yang dia sayang.*Akan cepat minta maaf,walaupun salah girlfriend dia.
  16. no 16?
  17. no 17?
  18. habis dah.
  19. betul.dah habis la..
  20. ok2..last,dia akan jadi pemurah dengan girlfriend dia.tak kedekot u olls..nak apa,bagi tau je.nak kereta,nak rumah,nak handbag,nak baju.semua dia beli..
*no 20 tu hanya untuk lelaki yang bergelar anak datok,anak tokwan dan sebagainya..hahaha..joking,jangan marah u olls... ;)


-ni sekadar tanda-tanda je.Kadang-kadang lelaki yang tak ada ciri-ciri kat atas ni lebih setia tau..*kadang-kadang..hee :)

oklah..thanks for reading ~

readmore »»  

sebab kita pun buat silap~

assalamualaikum..

Dalam hidup ni kadang-kadang kita tak akan sangka kita akan lalui keadaan yang tak pernah pun terlintas di dalam fikiran kita.

hurm..sangat lah mengharukan lepas aku dapat tahu perkara tu.Tak terjangkau dek fikiran pun ada..
haishhh..berombak dada kot.

semua orang buat silap.
ya.perlu diakui.aku jugak pernah buat silap.
dan selalu buat.
siapa yang sempurna kan?

tapi..
sekali dah buat silap,ianya akan kekal sebagai KESILAPAN.

benda dah jadi.
dah tak boleh nak U-TURN.

yang tinggal just "menyesal"..

aku sendiri dah buka mata,melalui kesilapan orang lain..
lepas ni,kalau nak buat sesuatu,biar fikir panjang-panjang.Kalau ikut hati,mati!

dan apa yang aku belajar dari semua ni,kita jangan terlalu yakin yang kita tak akan buat salah.
Allah lebih mengetahui.
jangan cakap besar,jangan pandang orang yang buat silap tu akan terus buat silap..
kita bukan Tuhan.

bagi aku,sebagai manusia yang tak sempurna,kita bukanlah siapa-siapa untuk menghukum.
cukuplah sebagai iktibar untuk kita..tegur mana yang salah,nasihat apa yang perlu..
tak mustahil,kita jugak akan terjelepok dalam kesilapan yang sama.

#jangan cepat menghukum.

nota hati : semoga ada jalan penyelesaian yang terbaik untuk dirinya.amin..










readmore »»  

Sunday, 7 April 2013

Langit Tak Selalunya Cerah

Assalamualaikum..

Pagi ni tak bermaya sungguh rasa.
makan pun tak selera.
semua rasa bercampur.Aku tak suka perasaan tu.
Perasaan bila kita tahu seseorang tu sedang marah kat kita.Tak mahu layan,tak nak tegur,apatah lagi nak bercakap.

Masalah ni timbul dari kelalaian dan kesilapan kami sendiri.
bila dapat arahan,tak ikut arahan.
ya,memang kami salah.
kami dah sedar.
kami dah minta maaf.

memang betul orang cakap,langit tak selalunya cerah.
selama ni okay je.but all of sudden benda jadi macam ni.
aduhai..jadi time genting cam ni pulak.dugaan betul..

Keadaan dari semalam tak banyak berubah.
sama saja.Memang terserlah betapa dia marah sangat kat kami.
Dah tunduk minta maaf,dah cuba ambil hati.tapi,kesalahn kami seolah-olah terlalu besar untuk dimaafkan.Besar sangat ke?Atau ada benda lain yang mendorong dia bertindak macam ni.

Mungkin ni satu pengajaran jugak untuk kami.
jangan lalai.Bila orang bagi arahan,ikut.Jangan abaikan.

sekarang ni,
TAWAKAL.
Tawakal ja apa yang bakal jadi.
Doa saja,semuanya berjalan dengan lancar kejab nanti.
Aminn..
readmore »»  

Saturday, 6 April 2013

Sweet Moment of Bukit Merah Lake Town Resort

Assalamualaikum..

penat semalam still terasa lagi..
huhhh..penat seharian berjalan-jalan..
apa-apa pun berbaloi rasa penat ni,for my friends,you guys really cheer up my day..


haha..menggila dalam air..usung pelampung besar ke sana sini...menyelam,berenang macam-macam gaya ada..haha..

yang paling tak tahan tu lepas turun gelongsor air tu,boleh pulak nak lemas..mana taknya,pelampung ke mana,aku kemana..nasib baik la tak lemas..tapi jatuh dari pelampung lepas turun gelongsor air tu la funny moment yang buat kami gelak kaw-kaw punya..haha..

tapi feveret aku kalau pegi water park ni,aku suka menyelam..tambah-tambah kat kawasan ombak tu..syok oo..tapi selam tak sampai pun 15 saat..haha..konon jer..

dah puas mandi-manda kami pun siap-siap bersihkan diri.yelah..nak melawat eco park pulak..

nama apa entah nate ni..comey..hehe

si merak dengan ayam jalan-jalan

gaya apakah ini??er..

masuk eco park tu dengan keadaan perut kosong,penat..huhu..dah pancit..nak jalan masuk pun boleh tahan la jauhnya..so masuk kejap je eco park,pastu kuar balik..
heee

senyum...

senyum lagi..

ada la tangkap gambar sikit-sikit..ermm..tak sikit jugak la...banyak jugak la sampai dah tak tahu nak senyum macam mana..hahaha..

apa-apa pun,untuk tahun ni,Bukit Merah Lake Town Resort ni akan jadi sweet moment untuk kami semua..haishh,cepat benar masa berlalu..praktikal pun dah nak habis.lepas ni masing-masing dah bawak haluan sendiri..sedih pulak rasa..macam-macam kenangan dah tercipta antara kami..

apa-apa pun,terima kasih aini,putri,ieka,sha,and kak anis for the great day with you guys..




readmore »»  

Thursday, 4 April 2013

okay,header belog aku buruk...

assalamualaikum..

buat si stalker2 belog buruk ni,anda juga sedang di stalk oleh saya..watched out!
hahaha..

entah pa-apa intro nya .

bila aku bukak belog aku sendiri,scroll dari atas ke bawah,bawah ke atas,mata aku ni terpandang sesuatu yang agak buruk..
actually tak lah buruk sangat..erm..kurang santekk di situ..

haishh..
bila aku blogwalking ke belog-belog blogger lain,jeles pulak aku tengok header mereka-mereka yang lawa-lawa tu..
untung lah reti guna photoshop..huhu
*okay,ayat jeles.

aku pun teringin jugak nak tukar header belog ni.
macam daif sangat la pulak..hahaha..
tapi...
aku bukan reti nak edit bagai..
sumpah jiwa ni tak ada seni tu..
teringin jugak nak header yang ada gambar sendiri..tempek sikit gambar aku ni kat header,design lawa-lawa,letak pelangi sikit..cheeewahhh..

kan bagus kalau ada insan yang berbaik hati nak tolong aku buat header.
bahagianya diri terasa...*sambil buat tangan ala-ala nak terbang..cehh..propa ja lebih.

okay lah geng..cek nak berlepas ke paris dah ni..
goodnite olls..

nota poyo : sebelum tido,sila gosok gigi,cuci muka,cuci kaki,ambik wudhuk,then baca doa tido okay?*okay,memang nasihat yang poyo lebih..*sengih nampak gigi besaq ^____^


readmore »»  

Wednesday, 3 April 2013

Aku makin dijangkiti wabak malas!

assalamualaikum..

hari ni adalah hari yang paling rajin untuk aku untuk minggu ni lah..
masuk office,terus buat report..cehh..bajet rajin..sebenarnya tak lah rajin,malas sebenarnya,tapi....
memandangkan report-report aku sedang bertimbunan bergunungan,aku pun terpaksalah merajinkan diri untuk start buat report tu tadi..alhamdulillah..report untuk 4 hari,dah siap..ada lagi lebih kurang 9 hari..huhu..

aduhai,sumpah rasa malas gila-gila..
dah tak tahu nak merapu apa dah dalam report tu...
bukan boleh buat simple-simple,kena details..ha..ini yang lemah..nak kena olah ayat sendiri..blurr sebentar.

aku sendiri tak tahu kenapa lah aku ni malas sangat sejak dua menjak ni..
nak buat report malas,nak karang cerpen malas..
ha..ini lah punca sebenar report aku bergunungan..hahaha..

ishh..parah2..

makin dibiar,makin kritikal ni..
9 report lagi sedang bertimbunan..
malas!malas!
balik rumah nanti lah buat..
kononn jer..






readmore »»  

Tuesday, 2 April 2013

Lelaki Ego,Perempuan Emo?

assalamualaikum..

bagi menghidupkan belog aku yang pra-matang ni,aku memang suka perah-perah otak,search-search Pak Cik Google untuk kenalpasti kaitan lelaki dengan ego dan perempuan dengan emo...Bajet macam tak busy,padahal report latihan industri dah 2 minggu aku tak buat..hahaha..

Ok,back to the topic.

EGO.

Sebenarnya setiap manusia ada sifat ego ni.Cuma,antara nampak dengan tak saja.
ego ni selalu orang kaitkan dengan lelaki.

tapi kenapa?

mungkin sebab lelaki memang dilahirkan dengan satu fitrah di mana diorang memang kena ada sifat ego.ye lah.bakal2 pemimpin lah katakan.MUNGKIN..entah la,tak pasti.

ego ni pun ada yang berguna,ada yang tak berguna.ego yang berguna,memang patut simpan  la untuk pertahankan maruah sendiri,keluarga dan etc2..
tapi yang masalahnya,ego yang tak berguna ni..
ego yang akan buat seseorang tu jadi besar kepala,tak nak mengaku salah,tak boleh terima teguran,sombong dan yang paling ketara,tak akan langsung MINTA MAAF walaupun kesalahan tu datang dari diri sendiri..ha..ego ni,bukan takat lelaki je ada,perempuan pun ada..hehe..

Okay.
habis cerita pasal ego.


EMO.

Emotional.Tak payah cakap la,confirm-confirm la menang ke perempuan..
makhluk ciptaan Allah yang berjiwa lembut,mudah terguris,mudah merajuk dan paling cepat melatah kalau ditimpa sesuatu.Tapi tak semua perempuan macam tu semua okay?ada yang jiwanya lebih tough dari lelaki.

Emo ni jadi bila kita tak dapat kawal perasaan sedih,marah kita bila berdepan dengan sesuatu.
Dan bila tak dapat kawal perasaan,mulalah nak menitis air mata,nak mengamuk tak tentu pasal,nak marah-marah..memang kronik kalau tak kawal.tapi nak buat macam mana,dah nama pun fitrah sebagai seorang perempuan..Tapi tak juga bermakna lelaki ni macho sangat sampai tak boleh kaitkan diorang dengan emo ni ye?Ada yang emo mengalahkan perempuan kot.

so,hakikatnya,memang ego dan emo ni memang berkait rapat dengan lelaki dan perempuan.Cuma  dua-dua sifat tu terserlah lebih kepada kaum adam atau kaum hawa.Ada lebih disana,kurang disini.Macam tu la lebih kurang.Yang penting,kita kena bijak tangani sifat ego and emo tu.Jangan sampai buat orang lain meluat + menyampah..buruk padahnya nanti.

-ini sekadar pendapat peribadi.sekadar berkongsi ..hehe..thanks for reading..

readmore »»