Pengikut VVIP

Tuesday, 26 March 2013

UNIKL aku datang..

assalamualaikum..
macam dah lama ja aku tak update entri kat sini..
berhabuk bersaranghae sudah belog buruk aku ni..hehe..

UNIKL aku datang?
alhamdulillah.
Permohonan aku untuk masuk UNIKL dah diluluskan..
memandangkan aku memang tak apply langsung UPU,so UNIKL ni lah the only one yang jadi harapan aku..
mak dah bagi kebenaran,rasanya abah lagi tak ada masalah.
rasanya aku dah buat keputusan muktamad.
nak sambung degree kat UNIKL..

kalau dulu aku still main tarik tali nak sambung ke tak,tapi hari ni,aku rasa keputusan ni datang dari aku sendiri,tak ada sebarang paksaan dan muktamad,in shaa Allah..

cuma..hurm..jauh..
masa duk kat kedah ni pun asyik teringat kampung je,inikan pulak nak duk jauh nun di KL..mesti teringat family,kawan-kawan,dan Mr.Ehem2..
nak tak nak,aku kena terima la..huhu..
ni la peluang nak rasa macam berjauhan dengan insan-insan tersayang..

sekarang ni just tunggu nak hantar confirmation kat UNIKL..
kalau semua dah confirm,awal September ni register..
siap pitih la..huwaaaa...
memang sekarang ni dah kena fikir untuk kerja lepas habis praktikal ni..
harap-harap semuanya dipermudahkan Allah SWT..Amin...




readmore »»  

Sunday, 17 March 2013

batuk?kritikal kah aku?


assalamualaikum..

tajuk kat atas ni memang kritikal..huhu..

actually dah dekat dua minggu aku batuk-batuk ni.and the best part is,aku tak pernah makan ubat batuk sepanjang aku batuk ni.jumpa doktor?memang tak la..
bukan takut jumpa doktor,bukan susah makan ubat cuma aku malas..haha..actually takut la jugak nak pegi jumpa doktor ni.

dah lama pun aku tak pegi klinik.kalau demam,telan panadol acti-fast tu je.
so,agak keberatan la nak pegi klinik tu.cam seram je..hehe...

mula-mula batuk sikit-sikit je.Aku pun buat tak tahu je lah..Macam biasa..Sampai la pagi tadi.Aku batuk keluar kahak warna pelangi.Opss..Warna hijau ..
Risau terus aku.Kawan-kawan dah start pot pet pot pet suruh jumpa doktor and makan ubat.Aku senyum je lah..hehehe..nak buat macam mana,aku bukanlah penggemar ubat-ubatan yang pahit-tak-sedap tu...

tadi aku ada la buat research pasal jenis-jenis batuk ni.Batuk aku ni dah termasuk dalam kategori perlu jumpa doktor..huh..ok..kena jumpa doktor...T E R P A K S A...
Takut jugak aku,takut lain pulak penyakit yang datang sebab batuk ni.Lagipun kesian pulak kat housemate and officemate aku yang sakit telinga asyik dengar aku batuk je..
harap-harap aku sembuh cepat-cepat dari batuk ni..
doakan ye korang?
thanks..
okay,takat ni dulu..
thanks for reading this entri :)
readmore »»  

Tuesday, 12 March 2013

Masih Belum Cukup Dan Tak Akan Pernah Cukup Untuk Aku

Assalamualaikum..

Sejak akhir-akhir ni aku selalu saja renung kalimah kat bawah ni.


"Setiap Yang Bernyawa Pasti Akan Mati"

Aku renung sayu.
Ini adalah satu kepastian dan ketetapan.

bermakna aku juga akan merasai detik kematian.bila?
jawapan tu hanya milik Allah yang Maha Mengetahui.

Aku tilik diri aku dari atas ke bawah.
aku ingat balik amalan-amalan aku.
cukup atau tak?
hurm..memang tak cukup sangat-sangat.
yang ni saja ke yang nak aku bawa sebagai bekalan di sana nanti.

Allah.
Dengar kalimah suci ini aku sebak.
Allah selalu ada dengan aku.
Selalu.
Tak pernah tinggal aku.
Tapi aku sendiri?
Apa jasa aku ? Banyakkah amalan aku ? Cukup kah ibadahku ?

sekali lagi aku yang hina mengakui.
memang tak cukup.memang terlalu ringan untuk ditimbang.
dosa?
Allah juga Maha Mengetahui segala-galanya.
Rendah benar diri terasa saat mengadu sedih di hadapannya.
Allah kurniakan dalam diam.
Allah kurniakan aku ketenangan.
Puas airmata tercurah.
Menangis,insaf..

Dan bila teralpa lagi..aku ulangi kembali khilafku..
dan saat tersedar,aku menangis,insaf lagi..
aku marah diri aku.
Sampai bila semua ni ?
kenapa aku ibarat lalang..
kenapa tak teguh keinsafan aku.
kenapa insaf aku bersifat sementara.

Ya Allah..
Ampunkan hambaMu yang rendah ini.
yang selalu tergelincir dari landasan sebenar..
belum cukup apa yang telah aku kerjakan berbanding apa yang telah kau kurniakan padaku.

-Ampun Ya Allah--

readmore »»