Pengikut VVIP

Friday, 29 August 2014

Tekanan Jiwa Raga, Serebrum Tergendala.

Assalamualaikum...

Tak tahu pulak kenapa hari ni emosi aku jadi tak stabil.
banyak perkara yang buat aku stress.
Tambah-tambah lagi dengan kerja-kerja yang semakin berpusu-pusu minta disiapkan secepat yang mungkin.
Serabut sangat serebrum aku ni. Nak fikir dengan rasional pun kadang-kadang tu rasa dah tak mampu.

Menyesal
Gambar Kredit Kepada Housemate Yang Suka Jadi Mamarazzi Tak Bertauliah : Andi Lona


Aku takut nak sebut satu perkataan yang ada lapan abjad ni. MENYESAL.
Kenapa? sebab aku tahu, aku tak patut sebut. Tapi perkataan tu lah selalu curi-curi masuk dalam otak aku yang kurang stabil ni. Bukan gila. Waras lagi, alhamdulillah.

Tapi dengan jalan dan keputusan yang aku pilih ini dan dengan apa yang aku hadapi sekarang buat jiwa aku rasa nak memberontak. Aku takut gagal. Aku macam nak lepaskan semua dan mulakan semuanya semula. Tapi... Banyak aspek yang perlu aku pertimbangkan. *Mohon sedar diri fida. Tak semua benda yang kita fikir itu semudah yang kita fikir.
Satu saja jalan yang aku nampak. Teruskan. Ya, teruskan. Tapi nak melalui semua tu aku rasa tak sanggup. Cuma bila ayat-ayat dari Imam Syafie ni berlegar dalam lohong nurani aku, aku tahu aku patut terus bertahan dan teruskan.

Gambar Kredit Kepada  : http://hantuwriter.blogspot.com/
Sebenarnya masuk term 2 ni, rasa macam makin menggila pulak dilema aku ni. Aku tak faham kenapa tapi itulah yang buat aku selalu stress. Stress to the max. Nak luah pada mak? Oh tidak. Cukuplah mak tahu aku dalam keadaan baik-baik saja. Kesian mak. Aku dah janji susah macam mana pun aku akan tempuh sampailah aku dapat genggam segulung ijazah walaupun bukan dalam bidang yang aku feeling sangat tu.

Ha, bidang apa yang aku feeling sangat tu? Mestilah Penulisan Seni Kreatif. Memandang aku ni memang minat sangat menulis kan. Cuma skill tu kurang. So, aku selalu bayangkan betapa manisnya andai dapat belajar dan mendalami lagi ilmu penulisan ni. Tapi nak buat macam mana, aku yang pilih jalan ni. Biarlah semua tu jadi mimpi yang terkubur untuk sementara waktu. Sampailah aku dapat habiskan degree ni. Lepas tu, aku harap ada jalan untuk aku capai apa yang aku impikan tu. Cewahh.. Over sangat kau fida.

Okaylah. Takat tu dulu luahan sampah hati. Huh! Lega dapat luahkan dalam laman kaku ni. Biarpun tak berperasaan, aku tetap sayang belog buruk ni... huhuhu..<<<<<------ Motif huhuhu?= Tak tahu.
Okey, assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment